woensdag 2 april 2008

Genoeg te doen

Het duurde even, maar we zijn eindelijk weer in een gebied beland waar mensen je niet in je gezicht uitlachen als je vraagt of ze internet hebben. We hebben sinds ons laatste bericht hier heel veel dingen meegemaakt. Deze worden natuurlijk allemaal ondersteund op onze fotopagina!

Op onze een na laatste avond bij de familie hebben een gezellige barbeque gehouden in Kiwi stijl met Caroline & Phil en Henrietta & Chris. We hebben zelfs nog een potje gekaart, het blijkt dat zij ook kunnen Klootzakken (Presidenten), alleen noemen ze het Scum.

De dag erna hebben Sjaak en ik een uitstapje gemaakt naar Akaroa, op het schiereiland net onder Christchurch. We zijn volledig in elegant wetsuit gehesen, een stukje de haven uit gevaren en het water in gesprongen om een uurtje met wat zeldzame Hectors dolfijnen te zwemmen. Zelf ben ik er iets eerder uit gegaan om wat leuke plaatjes van Jaqueline te kunnen schieten met de dolfijnen. Aan het eind hebben we deze rollen nog even omgedraaid, maar toen waren de dolfijnen bijna meteen vertrokken. :( Gelukkig hadden de mensen van het bootje waar wij op zaten nog wat leuke foto's van ons gemaakt, dus we staan er beiden mooi op met de dolfijnen. Het zwemmen was een erg leuke ervaring en een mooie afsluiting van een erg leuke tijd in Christchurch.

Na ons bezoek aan Christchurch stond een bezoek aan Mount Cook op het programma. Dit is Nieuw Zeelands hoogste berg. Hij is niet zo hoog als de Mont Blanc, maar het is wel een erg indrukwekkende verschijning. Overigens hadden wij het geluk dat wij hem uberhaupt konden zien. Het schijnt dat de top regelmatig twee of meer weken in de wolken hangt. We hebben deze dag een wandeltocht van een paar uur naar het Hooker meer gelopen. Dit is een smeltwatermeer van de Hooker gletsjer die op Mount Cook ligt. We zijn door een grote vallei gelopen tot aan zo'n beetje de voet van Mount Cook. 's Nachts hebben wij in ons tentje geslapen aan het eind van deze vallei. Doordat we in een vallei lagen leek het als of die nacht alles om ons heen door een grote storm opgeslokt werd. Dit viel natuurlijk eigenlijk allemaal erg mee, en buiten het feit dat Jaqueline's nieuwe matje lek bleek, zijn we de nacht zonder kleerscheuren doorgekomen.

Na Mount Cook zijn we naar Dunedin gegaan waar we een aantal dagen met wederom wat familie (Dave en Ricci) hebben doorgebracht. Ook hier was het erg mooi, maar vooral ook erg gezellig. Het meeste wat we hier gedaan hebben komt ook in de foto's naar voren.

De Catlins stonden hierna op het programma. Hiermee zijn we meteen in het meest zuidelijke puntje van NZ beland. De omgeving is hier nog echt rustig en er zijn dan ook weinig voorzieningen aanwezig. De natuur is daardoor nog wel prachtig en ook heb ik de kans gekregen om een surfles te nemen. Het kostte me bijna 50min, duidelijk GEEN natuurtalent, maar daarna kon ik toch mooi tot aan het strand surfen!

Drie dagen later zijn we uit de Catlins vertrokken richting Te Anau, Fiordland. Jaqueline wilde hier graag op een hertenboerderij logeren. Dit was (vooral voor haar) achteraf niet zo slim, want de herten maakten zoveel kabaal dat ze er niet van kon slapen (ikke wel! :P)
Het Fiordland zou wel eens een van de mooiste gebieden van Nieuw Zeeland kunnen zijn. We hebben vanuit Milford Sound een prachtige tocht gemaakt door de fjorden. Het regenwoud is hier nog ongerept en er komen uit alle kanten watervallen van de soms 1000meter hoge kliffen naar beneden. Ook de weg naar Milford Sound toe was onbeschrijflijk mooi, waar we ook nog een Kea tegenkwamen.
Om het Fiordland nog wat beter te leren kennen hebben we ook de Milford Track gelopen. Niet helemaal helaas, hiervoor moet je 1/2 jaar van tevoren boeken. Via een organisatie konden wij echter toch naar het begin van de route om de eerste dag van de track te lopen. Hiervoor schieten echt woorden tekort, de foto's kunnen het ook maar een beetje weergeven, maar dit kan jullie in elk geval een idee geven hoe het was.

Momenteel zijn we net Fiordland uit en zijn we neergestreken in Queenstown. Hier is eindelijk weer een beetje techniek aanwezig en er is genoeg leuks te doen...............

3 opmerkingen:

Marjon zei

Gaat nog steeds goed zo te zien! Geniet nog een tijdje, en denk eraan hoe jaloers ik ben!

Groetjes Marjon

nientje zei

hallo!
Ik had ergens anders gereageerd, bij een oude blog, oeps. Hebben nu verjaardag van mama, wel gezellig maar teveel eten en drinken gehad. Anni en charles en lisa zijn er ook, heel gezellig. Hoop dat jullie nog bellen vandaag (of morgen, kweet nie hoe dat zit bij jullie met de dagen) als ik dan nog wakker ben hihi
dikke kus voor jullie en geniet er nog maar ff van he, want nog maar 26 nachtjes hoor!
-xxx- nien en jeroene

Unknown zei

Te gek dat wij zoveel dingen zien die na 30 jaar nog hetzelfde zijn. Hoewel de morene bij Mount Cook veel groter geworden is, de hangbrug door een stalen is vervangen en er netjes bordjes staan voor de wandelroute in plaats van gekleurde stenen. Het enige kasteel van NZ ziet er vreselijk bekend uit en ook het schapen tellen hebben jullie wel geleerd. Milford Sound, is wel erg groen met al die joekels van varens
Genieten jullie nog steeds, of zijn jullie al kijkmoe, hopelijk niet. Wij niet, dus graag veel foto's.