dinsdag 15 april 2008

Spierpijn

Hallo mensen,


Allereerst hartelijk bedankt voor al jullie reacties! Erg leuk om te lezen.


Wij zitten nu in Nelson en blijven hier nog een paar daagjes hangen om vervolgens op de 18e de boot naar het Noordereiland te pakken. Sinds ons laatste bericht hebben wij de hele westkust en het Abel Tasman park bezichtigd. De westkust is erg mooi en het is er ook erg rustig. Misschien komt dit wel omdat het er stikt van de zandvliegen. We hebben hier het puzzelhuis bezocht, twee glestsjers bekeken, messen gemaakt, bot bewerkt, jade gezocht en de pancake rocks bezichtigd. Het Abel Tasman park hebben wij op een wat andere manier benaderd. Met onze bezittingen in onze rugzak zijn we te voet door het park getrokken. In drie dagen hebben wij zo bijna 50 kilometer afgelegd door een zeer mooi natuurgebied. Heerlijk om in je tentje te kunnen kamperen op een verlaten strand. Met de watertaxi zijn wij aan het eind van onze tocht weer opgehaald uit het gebied. Het weer was inmiddels aardig omgeslagen en de zee was erg ruw. Het kleine bootje sprong dan ook over de golven (wat ik erg leuk vond, Sjaak duidelijk niet). Een grote groep van 50 dolfijnen (tuimelaars) die een tijdje om ons heen aan het spelen en springen waren maakte voor Jaqueline de bootreis echter meer dan goed!


Nu kunnen we hier even bijkomen van onze inspanningen en hangen we lekker een beetje in de stad en bij ons hostel. Even van de spierpijn genezen........
Voor jullie staan er ondertussen weer wat nieuwe foto's online, dus veel plezier ermee!


Voor de vrienden die dit lezen (sommigen dan.....) :) een kleine prijsvraag:
Wie is de dame op de foto? De winnaar krijgt een knuffel-kiwi!




7 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo daar!! Samen met mama heb ik jullie foto's net gekeken. Errug mooi. Dat botbewerken is ook gaaf geworden zeg, en jullie messen ook errug stoer!! Wat supermooi zeg, kamperen op zo'n strandje! Word ik al tante nu???
Zondag ga ik met jeroen naar circ du solei, was ik vanmorgen nog vergeten te vertellen aan de telefoon (maar ja, nu was ik net wakker en errug duf ipv omgekeerd)
Dikke kus van nien en ook van mama

Anoniem zei

Frans Joseph gletscher is niet veel veranderd, maar het pad en de hangbruggen zijn een stuk gemakkelijker geworden. Ben je na de one lane bridge (trein/auto)meteen weer aan de goede kant van de weg gaan rijden?? of zoals wij....je moet toch echt aan mijn kant van de weg rijden welles/nietes!
Je voelt je net klein duimpje onder de groooote varens. Wij konden nog tussen de pancake rocks doorlopen, zo te zien jullie niet meer. Hebben jullie wel de blow holes gezien?? Eb en vloed sproeit tussen de rotsen door. We zien het weer helemaal voor ons en reizen per foto met jullie mee. Have fun!

Anoniem zei

Heej kerel,

Jullie zijn goed bezig geweest zie ik! weer mooie foto's en lekker op een bot in wezen hakken, mooi boogje en bijl:)
En ik ga er maar vast vanuit dat de volgende wedstrijd bij elk plakje worst een verhaal zit:P
Veel plezier daar!


P.s. Die jongedame., dat is toch die ongelooflijk bekende tennis-chicka?
(nee niet? ... kon het proberen:P)

Veel plezier nog!
Sebas

hetty zei

hallo rick en sjaak. Wat zijn het weer mooie foto's en jullie reis is fantastisch.Ook spijt het mij dat ik niet mee mag doen met de prijsvraag en dus geen kiwiknuffel kan winnen Het is toch een eitje om het meisje te herkennen.Het is ook allen maar voor vrienden en nietvoor je mamaatje. Knuffel en kus van hetty en diego

Anoniem zei

Ha,Möaten!!! daar zijn we dan eindelijk de GROTE Zus van Sjack [zie je kind je krijgt ook nog wel een hoofdletter!! kweet immers hoe het moet dankzij de SENIOREN cursus
voor beginners!!]Rick trouwens ook goede morgen!![kzal geen stief kinderen maken,voorkeur gaat natuurlijk uit naar eigen RAS,weeest getroost rik je mag er ook zijn zelfs als zon vreemde kale bowlingbal,kheb ze laatst nog in een rijtje zien liggen ,rasta was veel beter geweest!!,maar goed het klimaat laten we het daar maar op houden!!] Erg mooie fotooos trouwens daar genieten we dan ook ten volle van!!! dank jullie zeer wel dat je t kinder SLOT van jullie site afgehaald hebt .hey het doet weer!!Möaten stel het zeer op prijs dat jullie je aant tred vant kleinvee hebben angepast!!Kga waaarschijnlijk mee jullie ophalen vant vliegveld,(Diego verwacht jullie wel op HET tijdSTIP)mochten jullie plots een vertraging hebben van 2maand ofzo!
Khoop dat jullie nog een heeel bizondere tyd hebben met elkaar en AJU liefs Lizzi

Anoniem zei

gaat t dan eindelijk keer lukken .. wel vaker geprobeerd maar goed voor iemand die alleen de laptop aan en uit kan zetten .... goed excuus toch.. super mooie foto`s en leuke verhalen ... weet zeker t is een ervaring voor t leven pakt niemand jullie meer af ... spreek jullie binnen kort wel weer groet maikel

Marjon zei

Zijn dat niet Nynke en Jurrien?